A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

A CSOK kiváló lehetőség

CSOK

A bankok feltételei ezzel a témával kapcsolatban igencsak eltérőek, ebből kifolyólag érdemes a szakemberek tanácsát kikérni. A CSOK 2016. szeptemberi, valamint a korábbi januári és februári változásai rengeteg kiváló lehetőséget jelentenek a családi ingatlanhoz való jutásához.

A változásoknak köszönhetően, már a 25 éves gyermekre akkor is igényelhető támogatás, ha például az nem tanul nappali tagozaton, felsőoktatási intézményben, tehát 20-ról 25 évre emelték a korhatárt, ami igen pozitív.

A magzat 12 hetes korától kezdve, meglévő gyermeknek számít, korábban az 24 hét volt, ezért ez is nagy előnyt jelent. Osztatlan, közös tulajdon esetén ismét kérhető CSOK. Fontos tudni, hogy már a tervezőasztalról is igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény.

Ehhez építési engedéllyel vagy ezzel egyenértékű hatósági bizonyítvánnyal kell rendelkeznie az ingatlannak. A támogatást csak a használatbavétel után folyósítják, de a kérelem beadható, sőt, még a támogatási szerződés is megköthető. A világhálón részletesen utána olvashat a CSOK kedvező feltételeinek.

Print Friendly, PDF & Email