A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

A gyerekülés mindenképpen szükséges

Gyerekülés

Gépjárművel való utazáskor a gyerkőcök biztonságára még nagyobb figyelmet kell fordítani, mint a sajátunkra, mert egyrészt a biztonsági öv őket nem képes megtartani a méretük miatt, másrészt pedig azért, mert sokkal érzékenyebb a testük, így könnyebben megsérülnek.

Tehát a gyerekülés használata nemcsak egy újabb felesleges törvényi előírás, hanem olyan óvintézkedés, ami a kicsi életét is megmentheti. Ugyanezen okból pedig az sem mindegy, hogy milyen gyerekülés kerül megvásárlásra és beszerelésre, mert a különböző korú és méretű csemetéknek eltérő feltételeket kell biztosítani, valamint a különféle típusú ülések is más-más biztonsági szintet nyújtanak.

Fontos, hogy mindig figyelembe vegyük az apró utas korát, magasságát és súlyát, valamint azt is minden gyerekülés vásárlás esetén ellenőrizni kell, hogy az adott darab megfelel az előírt szabványoknak vagy sem. Ha ezen szempontokból csak egy is nem teljesül, akkor a gyerekülés nem szabad megvételre kerüljön, mert nem tudja azt a védelmet biztosítani, amire ideális esetben képes lenne.

Print Friendly, PDF & Email