Warning: A non-numeric value encountered in /opt/share/www/m/minosegi-ingyen-tarhely.hu/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106
A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

A pázsitszegfű a sziklakertek dísze

Pázsitszegfű

Még mindig nagyon népszerűek az alacsonynövésű dísznövények, amelyeknek gömb formájú virágzata van. Ezek közé sorolható a pázsitszegfű is, ami az északi tengerparti helyekről származik, hazánkban termeszthető, ha biztosítva vannak a megfelelő körülmények a növekedéséhez.

A laza tengerparti talajhoz van szokva, éppen ezért tanácsos a jó vízelvezetésű talajba ültetni. Imádja a napsütést, ami a gyönyörű virágain meg is fog mutatkozni.

Miután elvirágzott, fontos visszavágni, mert ezzel a módszerrel biztosítható a folyamatos virágzás. Hasonló, kisméretű virágok társaságában jól érzi magát a pázsitszegfű, éppen ezért gyakran sziklakertekbe szokták elültetni.

Nagyon jól mutat, hogyha a pázsitszegfű mellé kakukkfű, napvirág, lángvirág vagy kárpári harangvirág is kerül. Aki eddig nem tudta, hogy honnan szerezzen be pázsitszegfűt, annak nincs más dolga, mint ellátogatni a megyeriszabolcskerteszete.hu weboldalra és rendelni. A webáruházban sok más különleges növény is megtalálható, amelyeknek az ültetéséről is olvashatunk.

Print Friendly, PDF & Email