A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

A sport karóra körüli fogalomzavar

sport karóra

Sport karóra

Az óragyártók manapság elkényeztetik a ketyegők iránt érdeklődőket! Valóban, minden alkalomra más és más órával ékesítjük a csuklónkat, de azért jó azt is tudni, hogy milyen esetben mi illik és mi számít durva stílusosnak. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a sport karóra jelentése teljesen más, mint a sportos időmérő.

Bár e két fogalom jelentése első hallásra ugyanaz, az igazság az, hogy az említett termékek nagymértékben különböznek egymástól. Míg a sportos kialakítású órák csak formai tekintetben hozzák a profi sport karórák megjelenésének aspektusát, addig az utóbbiak nemcsak úgy néznek ki, mint amelyek illenek az edzőcipőnkhöz, de a temérdek praktikus funkciójuknak köszönhetően, valóban meg is könnyíti a sportolást.

A sport karórát tehát csak és kizárólag sportoláshoz használhatjuk, míg a külsejében az azzal megegyező jegyeket mutató társát minden más alkalomra viselhetjük, kivéve az ünnepi eseményeket. A sport karórák komoly ketyegőknek számítanak a piacon, a minőségi darabok ára éppen ezért sokszor igen magasra rúg.