A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Amit tudni kell a Peugeot 308 alufelni cseréjekor

alufelni shop

Alufelni shop

Sokan nem akarnak szerelőhöz menni, amikor a felni cseréjét kell megoldani. Az alu-felni.hu weboldalon is meglátogatható alufelni shop munkatársai is egyetértenek abban, hogy aki csinált már ilyet, ért hozzá, az se perc alatt megoldhatja a cserét. Azonban az sincs rossz helyzetben, aki először csinál ilyet, hiszen a szakemberek mindenben segítenek.

Mit is tart fontosnak az alufelni shop, mikre kell figyelni a csere során? Nos, a pántszélesség, a pántátmérő, az osztókör és az ET szám mind fontos tényezők ekkor. Ugye az ET a besajtolási mélység, a középsík eltolás értékét jelenti. Ez a felni kerékagyra való felfekvési síkja és a felni oldalnézeti középsíkja közti eltérés.

Végezetül pedig nem szabad megfeledkezni a középfuratról sem. Aki ismeri az osztókört, a középfurat átmérőjét, a furatszámot, és az ET számot, már neki is kezdhet a szerelésnek. Nyilván ezekkel az adatokkal az alufelni shop keresőjében is hamar megtalálható az a termék, amit gyorsan meg lehet rendelni, és ami tökéletesen passzol majd az adott verdához.

Abban az esetben, ha az érdeklődő nincsen birtokában ezeknek az adatoknak, nem jelent problémát, mert az alufelni shop adatbázisában minden autóhoz megtalálhatja a szükséges infókat. Milyen szabályokat szükséges betartani a Peugeot 308 alufelni cseréjekor? Nos, ugye először le kell szögezni azt, hogy igenis választhat a vásárló a jármű eredeti keréktárcsáitól eltérő méretűt is.

Ekkor persze vannak dolgok, amikről nem szabad megfeledkezni. Mint minden tárcsa esetében, úgy a Peugeot 308 alufelni tekintetében is fontos az azonos furatszám, ami érthető is, ugyanis a tárcsát a csavarok tartják a helyén. A csavarok felszereléséhez szükséges furatok elhelyezkedésének szigorúan meg kell egyezni a tengelyén lévők helyével.

Az azonos vagy nagyobb középfurat is elengedhetetlen a Peugeot 308 alufelni felszerelésekor. Azért kell ennek ugyan olyannak vagy nagyobbnak lennie, mint a kerékagy átmérője, mert ellenkező esetben a kerékpántot nem lehet rögzíteni. Ha ezek adottak, akkor a Peugeot 308 alufelni biztonságosan és gyorsan felszerelhető az adott járgányra.