Warning: A non-numeric value encountered in /opt/share/www/m/minosegi-ingyen-tarhely.hu/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106
A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Az ingyen domain buktatói

Ingyen domain

Ingyen domain

Az internet világában az emberek egyre inkább hozzászoktak az ingyenes dolgokhoz és lassan az elvárás is kialakult bennünk, hogy igenis legyenek ingyenes szolgáltatások. Hiszen a weben számos olyan információhoz, adathoz, szöveges, audió és videó fájlhoz, tanácsokhoz, útmutatásokhoz juthatunk hozzá, amiért másképpen fizetni kellene.

Akkor meg miért ne lehetne például ingyen domain is? Hiszen egy domain, vagyis egy weboldal azonosítója, még inkább az internet világához tartozik, mint bármi más, akkor elvárhatjuk, hogy kapjunk egyet vagy akár többet is, nem? Az igazság az, hogy valójában nem, mert, amit még ingyen domain cím alatt hirdetnek, az sem teljesen feltétel nélküli, illetve díjtalan, hiszen még a szolgáltatók is kell fizessenek értük az államnak.

Ingyen domain vagy fizetett tárhelyhez jár, amely esetben az összeg biztosan fedezi annak az árát is, vagy csak aldomainről van szó, ami nem lesz a szó szoros értelmében a mienk. Tehát az első esetben beláthatjuk, hogy nem teljes jogú ingyenességről van szó és a második esetnek pedig számos hátránya lehet. Ugyanis, ha csak egy aldomainnel rendelkezünk, akkor az bármikor eltűnhet, kitörölheti a szolgáltató, átadhatja másnak, vagy ha a szolgáltató szűnik meg, akkor meg szintén mi is vele bukunk.

Továbbá, ha egy olyan weboldalt szeretnénk, melyből hosszútávon profitálni akarunk, akkor hogyan is várhatnánk el, hogy az ügyfelek fizessenek nekünk, ha csak egy ingyen domain áll a rendelkezésünkre, ami ráadásul csak egy aldomain. Nem kelt túl nagy bizalmat senkiben sem, hogy még azt a néhány ezer forintot sem fektetjük bele a saját vállalkozásunkba, így üzleti célokra nem igazán alkalmas ez az ingyen domain megoldás.

Van azonban néhány eset, amikor akár hasznos is lehet.Például, ha egy magáncélú oldalt hoznánk létre, például képekkel, írásokkal, de itt is fennáll a veszély, hogy az egész veszni fog, így jól meg kell gondolni, hogy érdemes-e belefogni. Továbbá gyakorlás céljából is kiváló lehetőség az ingyen domain, valamint akár a fizetős oldalunk keresőoptimalizálásban is a segítségünkre lehet, így nem teljesen veszett ügy az ingyen domain sem.

Print Friendly, PDF & Email