A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Az izgalommal teli Catan társasjáték

Catan társasjáték

Vannak bizonyos társasjátékok, amelyeket nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen játszanak. A táblás stratégiai változat nagyon elterjedt és a legtöbb darab szerencsére nem veszíti el a változatosságát. A Catan társasjáték ezek közé tartozik, hiszen a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt izgalmas. Catan szigetéről van szó, ahová megérkeznek a legelső telepesek. Először csak utcákat, majd településeket és végül városokat lehet kiépíteni.

A Catan társasjáték lényegében véve a stratégiáról szól, hogy miként képesek a játékosok alkalmazni a nyersanyagokat. A készlet folyamatosan változik, néha téglából van rengeteg, máskor viszont ércből. Ekkor cserekereskedelemmel lehet fejleszteni tovább a városokat.

Egy idő után azonban a készletek elfogynak és a nagyra nőtt városok miatt, a szigeten egyre kevesebb lesz a hely. A Catan társasjátékban ekkor kezdődik meg a harc a hatalom megszerzéséért. Tehát, a városfejlesztés után elindul a bel- és a tengeri kereskedelem, majd a végső csatából kikerül a győztes. Az ideális az, amikor 3-4 résztvevő játszik, akik mind 10 éves kor felett vannak.