A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Ezért jó a kör stoplis cipő

Stoplis cipő

A focisták tisztában vannak vele, hogy több fajta labdarúgó lábbeli létezik. Ott van például a füves pályára tervezett, igen stabilnak mondható gumis és éles stoplis cipő. Ezen kívül nem lehet megfeledkezni a speciálisabb változatokról sem, amelyeket művűre vagy teremre tervezték a gyártók.

Kétség sem fér hozzá, hogy a cipő kiválasztásnál az első és legfontosabb tényező a stopli alakja. A rutinosabb futballozók szerint mindig érdemes kör stoplis cipő mellett dönteni, ugyanis ez felel meg leginkább a célnak. Az Adidas kínálta Predator fajta nem éppen mondható a legjobb választásnak a füves pályára.

Ehelyett a kör stoplis cipő ajánlott, ami fordulásoknál, indulásoknál, ütközéseknél könnyebben kiszabadul a talaj, füves pálya fogságából, mint a Predator. Ezzel leginkább az a baj, hogy nagyon beleragad a talajba és a térd olyan formában mozdul el, hogy nem tudja követni a láb és a test mozgását. Sajnos emiatt túlságosan megfeszül a térd vagy a boka és már meg is történt a baleset. Nyilvánvalóan a stoplis cipő kiválasztásánál főszerephez jut az esztétikum is.

Print Friendly, PDF & Email