A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Hitachi DH26PC puhabetétes fogantyúval

Hitachi kisflex

Hitachi kisflex

A szerszámgépek zászlóshajójának számít ez a nagyszerű ütvefúrógép, amibe számos hasznos funkció került beépítésre. A Hitachi DH26PC első ránézésre egyáltalán nem tűnik különlegesnek, elvégre hasonló dizájnnal rendelkezik, mint a legtöbb ilyen eszköz. Viszont jelentős finomhangoláson esett át az előző modellekhez képest, ami alaposan megnövelte a hatékonyságát.

A 3,2 J egy kimondottan tekintélyes ütőenergiának számít, főleg azt figyelembe véve, hogy a gép tömege még a 3 kg-ot sem éri el. Természetesen ebben az esetben is három funkció közül választhatunk a feladatnak megfelelően. A Hitachi DH26PC alkalmas szimpla fúráshoz, véséshez, illetve kombinálva ez előző két tulajdonságot, elsősorban ütvefúráshoz használható. A téglával könnyűszerrel megbirkózik, de a legkeményebb betonba sem fog beletörni a bicskánk, pontosabban az SDS Max fúrószárunk.

A fokozatmentes fordulatszámszabályozóval minden anyag esetében egyedi beállításokat alkalmazhatunk. Egy betonfal átfúrása közben is célszerű a Hitachi DH26PC fordulatszámát szabályozni. Mielőtt a másik oldalon kijönne a fúrószár, érdemes csökkenteni a fordulatszámot, mert így kisebb az esélye annak, hogy egy jó nagy darab törmelék esik le a kimeneti nyílás körül. De mi van akkor, ha véletlenül eltrafáljuk a betonfalban a tartóvasat? Ekkor nincs más választásunk, mint körbe vésni a lyukat, hogy hozzáférjünk a Hitachi kisflex segítségével a fémelemhez, amit így már könnyen el lehet vágni, hogy ne legyen útban. Nem érdemes erőltetni a betonfúrószárat, mert az nem fémhez lett tervezve és csak tönkreteszi a csúcsát.

A Hitachi kisflexre többféle tárcsát lehet felszerelni, ezért csiszolhatunk, vághatunk, polírozhatunk ezzel a nagyszerű szerszámmal, ami szinte soha nem igényel karbantartást. Az akkus változatok előnye, hogy olyan helyen is használhatóak, ahová egy vezetékessel nem érnénk el. A szerszámtartó övünkre akasztva bárhol előkaphatjuk, amikor szükség van rá. A Hitachi kisflex ellenáll a zord munkakörülményeknek, a porvédelemnek és a cseppálló kivitelnek köszönhetően.