A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Mi az a tárhely?

Tárhely szolgáltató szerver

Tárhely szolgáltató szerver

A tárhely, leegyszerűsített módon egy olyan szerver, amin egy weboldal adatai vannak. Ezek a tárhelyek láthatóak és hozzáférhet az olyan személy számára, aki rendelkezik a domainnel, hiszen ezen keresztül történik a hozzáférés. A webtárhelyet egy olyan internetes szolgáltatásként is leírhatjuk, amikor több felhasználó között osztják el egy kiszolgáló szerver szolgáltatásait, ezt webszervernek nevezzük. A felhasználók elfoglalják a tárhely egy jól meghatározó részét, ennek pedig nyilvános tartalma is van, ez érhető el a domain néven keresztül.

 

Számos típusú webtárhely létezik, így nincs egy általános megoldás, ami mindenki számára megfelelne, hiszen másra van szüksége egy kisebb forgalmú weblapnak, másra pedig egy nagyvállalatnak. Akik olyan weboldalt szeretnének, amin előreláthatólag nem lesz túl nagy a forgalom, sok esetben választanak egy bérelt webtárhelyet, hiszen ilyen körülmények között az oldal üzemeltetése sokkal olcsóbb. Ahhoz, hogy a számos felhasználót kezelni lehessen hatékony módon, a webtárhelynek szüksége van egy adminisztrációs felületre is.

 

Néha a tárhely más szolgáltatásokkal is jár, így az ügyfelek a legfontosabb szolgáltatás mellett kaphatnak DNS adminisztrációt, domain nevet, e-mail postafiók szolgáltatást, de sok másra is lehetőség van. Egyik szolgáltatótól a másikra eltér az, hogy milyen lehetőségeket kaphat az ügyfél. Vannak olyan modern megoldások, amikor a szolgáltató nem a klasszikus értelemben biztosítja a tárhelyet a felhasználóknak, hanem egy VPS, vagyis virtuális szerveren, aminek számos előnye van a hagyományos megoldáshoz képest.