Warning: A non-numeric value encountered in /opt/share/www/m/minosegi-ingyen-tarhely.hu/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106
A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Mi rejtőzik az ingyenes honlap hirdetések mögött?

Ingyenes honlap

Ingyenes honlap

A kereskedelem már ősidők óta szerves részét képezi az emberek életének, ennek ellenére még ma, amikor már az online kereskedelem nagyobb teret hódit, mint a hagyományos, sem tanultuk meg és győződtünk meg eléggé, hogy olyan, hogy ingyen nem létezik. Mindennek megvan az ára, legyen az a legjelentéktelenebb termék vagy egy kulcsfontosságú szolgáltatás.

Az ingyenes honlap sem lehet teljesen díjtalan, ha nem is közvetlenül, de közvetetten megfizetjük az árát. Igen, léteznek ingyenes honlap hirdetések, de mielőtt beleélnénk magunkat, hogy hamarosan egy olyan weboldal tulajdonosai lehetünk, ami számunkra semmibe se kerül, érdemes utánanézni és elolvasni az apró betűs részt is.

Ugyanis az ilyen ajánlatok mögött legtöbbször fizetős domain és tárhelyszolgáltatás áll, ami teljesen természetes, mivel ezek a dolgok még a szolgáltatónak is pénzbe kerülnek. Ami úgymond ingyenes ebben a dologban, az a szerkesztőfelület, illetve a sablonok, amelyek által egyszerűen, programozói ismeretek nélkül készíthetjük el a honlapunkat. Tehát maga a weblap elkészítése valóban díjtalan lesz, de mivel a háttérben egyéb dolgokért fizetnünk kell, nem igazán mondhatjuk, hogy ez egy 100% ingyenes honlap.

Vannak esetek, ahol csak a domain-re vagy csak a tárhelyre kell bizonyos összeget ráfordítani és a másikuk illetve az elkészítéshez szükséges eszközök úgymond ingyen vannak. Azonban már az évek tapasztalataiból tudhatjuk, hogy ami ajándék valamilyen termék, szolgáltatás mellé, az általában benne van az árban, csak éppen így jobban hangzik és jobb érzés egy ilyen ajánlatot elfogadni.

Létezik egy harmadik opció is ingyenes honlap esetére, amikor a domain és a tárhely is ellenszolgáltatás nélkül kerülhet a tulajdonunkban, azonban ennek is megvan a nem a szó szoros értelmében vett ára. Ugyanis ebben az esetben csak aldomain-t kapunk, korlátozott méretű és képességű tárhellyel, ami egyrészt kockázatot jelent, mert a szolgáltató megszűnésével a mi oldalunk is elveszik, másrészt pedig olyan határokat állít, ami mondjuk üzleti körökben nem elfogadható, ráadásul az ingyenes honlap valamilyen szolgáltatás, például reklámok által, hamar fizetőssé válik.

Print Friendly, PDF & Email