A profi weboldal alapja a gyors tárhely!

Nagyon halk az iRobot robotporszívó

Egyedi iRobot robotporszívó

Csak kevés háziasszony van, aki a porszívózást kipihenten, szinte már kikapcsolódásból, élvezve csinálja. Ezt a tevékenységet, ha szereti az ember, ha nem, muszáj megcsinálni. Sokan nem is magát a műveletet utálják és a sok lehajlást, hanem a hatalmas zajt, ami ezzel jár. Ezt a kellemetlenséget próbálja feledtetni az automata porszívó, amelyik roppant halkan, szinte már észrevétlenül dolgozik. Ez nem mondható el a régebbi porszívókról, amelyek annyira hangosak, hogy még a szomszédokat is zavarja a hangja.

Egyesek annyira nem szeretik ezt, hogy a munkavédelmi boltokban beszereznek egy speciális fülvédőt, olyat, amit a munkások, építkezésen dolgozók használnak az ütvefúrók, betontörők alkalmazásakor. Bizony ennyire idegesítő a nagy zaj, amivel a porszívózás együtt jár. Nem is csoda, hogy aki teheti, az automata porszívó mellett dönt. Ez, a porzsákos porszívókhoz képest jóval halkabban dolgozik, sőt, egyes fajták annyira csendesen üzemelnek, hogy az ember el tud aludni mellettük.

Rengetegen úgy is csinálják, hogy reggel, mikor felébrednek, beindítják a kis gépet, és amikor tényleg kikelnek az ágyból, az adott helyiségben, amelyikben az automata porszívó szorgoskodott, tisztaság van. Az automata porszívó gépek nagy része 60 dB alatti értékkel rendelkezik, amiből jól látható, hogy akár 24 dB-el is halkabb egy robotporszívó, mint egy megszokott darab. Az iRobot robotporszívó is méltán dicséretet érdemel a csendes működése miatt. Itt persze fontos azt is megjegyezni, hogy sok minden befolyásolhatja a zajszint érzékelését.

Lehet, hogy valakit kevésbé zavar a megszokott porszívó, mint másokat. Kutatások is igazolták, hogy egyénenként is másként érzékelik és tolerálják a bizonyos zajokat az emberek. Ide tartozik az is, hogy másként érvényesül a zajhatás a különböző típusú padlófelületeken. Gyakran a szakértők, akik évek óta a iRobot robotporszívó forgalmazásával foglalkoznak, amikor azt hallják, hogy mennyire hangos egy robotporszívó, akkor azt felelik, hogy ez nem is számít, ha a kis gép akkor dolgozik, amikor a lakástulajdonos nincs is otthon. De viccet félretéve, az iRobot robotporszívó igenis halk.